بازی پرو
0

آموزش بازی مافایا – تسلط کامل بر بازی مافیا در 10 دقیقه

آموزش بازی مافیا
بازدید 57

امروزه در ایران شاید هیچ‌کس را پیدا نکنید که تا به حال یکبار مافیا بازی نکرده باشد یا حداقل اسم این بازی به گوشش نخورده باشد. این بازی توانست ظرف مدت چند سال به سرعت جای خودش را در فرهنگ ما باز کند، به گونه‌ای که برنامه‌های نمایشی مختلفی با محوریت آن ساخته شده و همچنان تولید می‌شوند.

اگر همین امشب تصمیم بگیرید سری به بعضی از کافه‌ها، خوابگاه‌های دانشجویی یا حتی دورهمی خانوادگی بزنید، خواهید دید که تعداد جمع‌های مافیایی کم نیست. البته محبوبیت این بازی نیز بی‌دلیل نبوده و جذابیت‌های آن در عین سادگی، حقیقتاً انکار ناپذیر است.

با این حجم از گستردگی، انواع مختلفی از این بازی رواج یافته است. اگر نگاه کنید، خواهید دید که تقریباً هیچ دو جمعی مانند یکدیگر این بازی را انجام نمی‌دهند. در چنین شرایطی آموزش بازی مافیا برای علاقه‌مندان اهمیت زیادی پیدا می‌کند. این بازی دیگر مثل سابق یک سناریو مشخص ندارد، بلکه می‌تواند در سبک‌های متنوعی انجام شود.

در این مقاله قصد داریم صفر تا صد بازی مافیا را بررسی کرده و به آموزش آن بپردازیم. اگر می‌خواهید به درک کاملی این بازی محبوب دست پیدا کنید و همه چیز را در مورد آن بدانید، توصیه می‌کنیم در ادامه همراه ما باشید.

آموزش بازی مافیا ساده

امروزه انواع مختلف و پیچیده‌ای از بازی مافیا پیدا شده که یاد گرفتن آن‌ها چندان ساده نیست. با این وجود، نقش‌ها و قوانین بازی مافیا اصلی بسیار ساده‌ هستند.

در پایه‌ای‌ترین شکل ممکن، یا به عبارت دیگر، در سبک کلاسیک، بازی مافیا از سه نقش اصلی تشکیل شده است : شهروند، مافیا و راوی (خدا-گاد).

در ورژن کلاسیک، شرکت‌کنندگان به صورت رندم و توسط کارت‌ها یا انتخاب راوی، به دو گروه مافیا و شهروندان تقسیم می‌شوند. نکته مهم این است که هیچ‌کس با تقلب به نقش دیگری پی نبرد. در این بین تنها راوی است که نقش همه افراد را می‌داند.

بازی مافیا در دو فاز شب و روز انجام می‌گیرد. به این صورت که در طول شب، همه چشمان خود را می‌بندد و مافیاها به اصلاح بیدار می‌شوند، تا ضمن مشورت با هم (در سکوت)، یکی از شهروندان را از بازی بیرون بیندازند یا به اصطلاح ترور کنند. در طول روز نیز شهروندان که تلفات داده‌اند، باید در خصوص اینکه چه کسانی می‌توانند مافیاهای بازی باشند با هم مشورت کرده و با رأی گیری حداکثری، بازیکنی را که از همه مشکوک‌تر است، بیرون بیندازند.

البته در این بین (چنانچه تعداد نفرات بازی به اندازه باشد) نقش‌های دیگری همچون دکتر و کارآگاه هم وجود دارند که مستقلاً عمل کرده و می‌توانند شهروندان ترور شده را نجات دهند یا استعلام مافیاها را از راوی بازی بگیرند.

در نهایت چنانچه تعداد شهروندان از مافیاها کمتر یا با آن‌ها مساوی شود، مافیاها بازی را می‌برند و چنانچه شهروندان همه اعضای مافیا را شناسایی کنند برنده بازی خواهند بود.

روند بازی نیز به این صورت است که ابتدا پس از تعیین نقش‌ها، راوی اعلام شب می‌کند تا مافیاها یکدیگر را بشناسند. سپس مراحل اصلی آغاز می‌شود. در طول روز، بازیکنان باید به نوبت و در زمان مشخصی صحبت کرده و استدلال‌های خود برای شک کردن به مافیا بودن دیگران و اثبات شهروندی خود را بیان نمایند.

طبیعی است که مافیاها نیز تظاهر به شهروند بودن می‌کنند و از این راه سعی در گمراهی دیگر بازیکنان دارند، در حالی که در خفا با یکدیگر همکاری می‌کنند. در پایان هر روز باید حتماً رأی‌گیری برای خروج یک بازیکن صورت بگیرد و هر شب مافیا نیز باید یک نفر را ترور کند. از طرف دیگر در طول شب، کارآگاه فرصت استعلام گرفتن و دکتر نیز فرصت درمان فردی که فکر می‌کند شات شده (ترور شده) را دارد.

نکته 1: برای انجام بازی مافیا حداقل باید 5 بازیکن حضور داشته باشند. چنانچه تعداد نفرات کمتر از 8 بود، می‌توانید نقش‌های دکتر و کارآگاه را فاکتور بگیرید.

نکته 2: تعداد بازیکن‌های مافیا بسته به تعداد کل بازیکنان تعیین می‌شود. معمولاً به اندازه یک‌ پنجم یا 20% جمعیت کل بازیکنان، باید مافیا تعیین شود. البته تعداد مافیاهای بازی توسط راوی اعلام می‌شود.

بازی مافیا

ازدست ندهید: کامل‌ترین لیست رمزهای بازی GTA 5

تاریخچه بازی مافیا

بازی مافیا برای اولین بار توسط یک دانشجوی رشته روانشناسی در دانشگاه مسکو، به نام دیمیتری دیویدوف در سال 1987 طراحی شد. هدف دیویدوف از ساخت این بازی مشاهده نقش یک اقلیت آگاه (مافیاهایی که یکدیگر را می‌شناسند) در جامعه، در برابر یک اکثریت ناآگاه (شهروندانی که باید حدس بزنند) بود.

بازی که دیویدوف طراحی کرد بسیار جذاب بود، زیرا از قوانین ساده‌ای پیروی می‌کرد، امکان اضافه شدن تعداد زیادی بازیکن وجود داشت و هیچ نیازی به داشتن هیچ گونه ابزار یا تجهیزات نداشت.

این بازی روانشناسانه که برای مشاهده تأثیرات اجتماعی آگاهی فردی طراحی شده بود، ابتدا در میان دانشجویان خوابگاه دانشگاه مسکو رواج بسیار زیادی پیدا کرد و ظرف مدت کوتاهی توانست راه خود را به خوابگاه‌های دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی هم باز کند.

جذابیت‌های این بازی به قدری زیاد بود که موفق شد ظرف مدت چند سال در تمامی جوامع، همه‌گیر شود و حتی به یکی از بازی‌های گروهی خانوادگی تبدیل گردد.

بازی مافیا قدرت قضاوت‌گری، منطق، همکاری، دقت و توانایی برقراری ارتباط شرکت‌کنندگان را به چالش می‌کشد و مجبورشان می‌کند تا با تکیه بر دسیسه، فریب و تکنیک‌های روانشناسی، برای برنده شدن تلاش کنند.

این بازی جذاب قوانین مشخصی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

قوانین بازی مافیا

این بازی به داشتن قوانین بسیار ساده معروف است. برای آموزش بازی مافیا باید این قوانین را بدانید:

  • تمامی بازیکنان باید یک نقش مشخص داشته باشند و دقیقاً بدانند که قابلیت نقش آنان چیست
  • همه بازیکنان باید در طول شب چشمان خود را ببندند و تابع قانون باشند
  • در طول شب تنها افرادی مجاز به باز کردن چشم‌های خود هستند که راوی نقش آن‌ها را صدا بزند
  • بازیکنان باید از هیاهو و درگیری دوری نمایند و سعی داشته باشند با استدلال و آرامش بازی را ادامه دهند
  • افرادی که از بازی خارج می‌شوند نباید نقش خود را اعلام کنند
  • افراد مجاز نیستند در صورت اطلاع شخصی (مثلاً دعوای بین دو عضو مافیا که یکدیگر را می‌شناسند)، نقش دیگران را لو بدهند و بازی را خراب کنند

این‌ها اصلی‌ترین قوانینی هستند که در تمامی  نسخه‌های مختلف مافیا جریان دارند.

ورژن‌های مختلف بازی مافیا

بازی مافیا اصولاً ورژن یا به اصطلاح سناریو‌های مختلفی دارد که افراد بسته به سلیقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنند. البته امروزه بُرد گیم‌های زیادی به وجود آمده‌اند که ورژن‌های بسیار مختلفی به این بازی اضافه کرده‌اند، اما به صورت کلی اصلی‌ترین سناریوهای مافیا عبارتند از:

  • مافیا کلاسیک: در این سناریو که اصلی‌ترین ورژن مافیا هم به شمار می‌رود، نقش‌ها بسیار ساده بوده و به مافیا، شهروند، راوی و در صورت نیاز، کارآگاه و دکتر تقسیم‌بندی می‌شوند. نحوه عملکرد این سناریو ساده را در بالا توضیح دادیم.
  • مافیا پیشرفته: در این سناریو ، علاوه بر شهروند و مافیا، چندین نقش فرعی دیگر مانند ناتاشا، کابوی و غیره نیز وجود دارند که وظایف هر کدام مشخص است. از طرف دیگر امکان وجود داشتن نقش‌های مستقل مانند جوکر یا قاتل هم هست که این‌ها نه جزو مافیا هستند و نه جزو شهروندان و باید به تنهایی تلاش کنند تا بازی را ببرند. تنوع نقش‌های در این سناریوها بسیار بالاست و هر گروه بسته به صلاحدید خود نام و قابلیت آن‌ها را تعیین می‌کند.
  • ورژن روسی: این نوع از بازی مافیا بسیار ساده و عین حال بسیار سخت بوده و مخصوص بازیکن‌ها حرفه‌ای است. در این سناریو نقش‌ها تنها به شهروند و مافیا تقسیم شده و تنها یک نوبت شب و ترور وجود دارد. در ادامه بازی دیگر هیچگاه شب نخواهد شد و ترور دیگری در کار نخواهد بود، از این رو بازیکنان باید مدام با یکدیگر سر قتلی که اتفاق افتاده نزاع کنند و با رأی‌گیری، افراد مشکوک به مافیا را بیرون بیندازند.

نقش‌های بازی مافیا

یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های آموزش بازی مافیا یاد گرفتن نقش‌هاست. این بازی به صورت کلی از چند نقش اصلی و چند فرعی تشکیل شده است. مهم نیست نقشتان چیست، شما باید تلاش کنید با توجه به گروهی که در آن قرار دارید (مافیا یا شهروند) بازی را از گروه مقابل ببرید.

نقش‌های اصلی مافیا

چنانچه قصد داشته باشید مافیا را به صورت کلاسیک بازی کنید یا تعداد بازیکنان کمتر از 10 نفر باشد، بهتر است تنها به استفاده از نقش‌های اصلی اکتفا کنید. نقش‌های اصلی مافیا عبارتند از:

راوی

راوی، خدا یا گاد، یک شخصیت کاملاً مستقل است که عملاً در خود بازی نقشی ندارد. کار او نظارت کردن و برقراری نظم بازی است. راوی در نقش مدیر یا ناظم بازی، وظیفه دارد نقش‌ها را پخش کند، مراقبت نظم تایم حرف زدن بازیکنان باشد، بازیکنان متخلف را جریمه کند و کاملاً بی طرفانه بازی را پیش ببرد.

راوی همچنین وظیفه دارد نتایج رأی‌گیری شهروندان را بشمارد، خبر کشته شده‌ها در شب را اعلام نماید و استعلام‌های مربوطه (مانند استعلام کارآگاه و غیره) را به آنان اطلاع دهد.

مافیا

افرادی که نقش مافیا دارند جزو اقلیت‌های بازی به شمار می‌روند. وظیفه مافیاها به عنوان نقش‌های اصلی بازی، این است که شهروندان را گمراه کرده و تا جای ممکن جمعیت آنان را کم کنند. مافیاها در طول شب اول یکدیگر را می‌شناسند و به صورت مخفیانه در طول روز با یکدیگر همکاری دارند.

آن‌ها در طول شب باید در سکوت مشورت نموده و یکی از شهروندان را از بازی بیرون بیندازند. همچنین در طول روز تظاهر کنند که خودشان این کار را انجام نداده‌اند. مافیاها مانند همه شهروندان یک حق رأی دارند و می‌توانند با استدلال‌های خود بازی را به نفع خودشان تغییر دهند.

شهروند

شهروندان، بازیکنان معمولی بازی هستند. این‌ها نقش اکثریت را بر عهده دارند و وظیفه آنان پیدا کردن مافیاها از طریق استدلال و منطق و پیدا کردن نشانه‌ها است. شهروندان در طول شب کاملاً غیرفعال هستند و هیچ کاری انجام نمی‌دهند اما در طول روز باید با توجه به اتفاقات رخ داده در شب گذشته یا تا اینجای بازی، حدس بزنند که کدام بازیکنان مافیا هستند و با رأی‌گیری آن‌ها را بیرون بیندازند.

در واقع کار اصلی شهروندان بقا و نجات یافتن از مافیاهای مهاجم مخفی، با استفاده از قدرت اعتماد و وحدت جمعی است.

کارآگاه

کارآگاه یکی از نقش‌های نیمه فرعی مافیا به شمار می‌رود. او که یکی از شهروندان ویژه محسوب می‌شود، این قدرت را دارد که در طول شب، بعد از اینکه کار ترور توسط مافیا انجام شد، از راوی بازی در خصوص یکی از بازیکنان استعلام بگیرد.

به این صورت که به یک بازیکن اشاره می‌کند و راوی مافیا بودن او را برای کارآگاه تأیید یا رد می‌کند.

کارآگاه که مطمئن است کدام بازیکن مافیا هست یا نیست، در طول روز باید تلاش کند تا بدون اشاره مستقیم به نقش خود، شهروندان را قانع کند که به فرد مورد نظر او رأی خروج دهند. کارآگاه یکی از کمک‌های شهروندان به شمار می‌رود که چنانچه نقش خود را به گونه‌ای لو بدهد، در شب بعدی به سرعت هدف مافیا قرار می‌گیرد.

دکتر

دکتر نیز مانند کارآگاه، یکی از نقش‌های نیمه‌فرعی بازی است که در صورت کافی بودن تعداد بازیکن‌ها اضافه می‌شود. دکتر یکی از شهروندان است که وظیفه دارد هر شب، بعد از ترور مافیاها، با استناد به حدس و گمان خود، فردی را که حس می‌کند مورد حمله مافیا قرار گرفته نجات دهد.

چنانچه بازیکنی که دکتر در شب به او اشاره کرده، واقعاً قربانی مافیا بوده باشد، از مرگ نجات پیدا می‌کند؛. در غیر اینصورت، انتخاب او بی‌اثر خواهد بود.

نقش‌های فرعی

چنانچه تعداد بازیکنان بیشتر از 10 نفر باشد، به سلیقه خود می‌توانید نقش‌های فرعی را هم به بازی اضافه کنید. این نقش‌های فرعی در طول زمان، رفته‌رفته از منابع مختلفی همچون برد گیم‌ها و بازی‌های آنلاین به مافیا اضافه شده‌اند و باعث جذاب‌تر شدن روند بازی می‌شوند.

البته توجه داشته باشید که نام هرکدام از این نقش‌ها بسته به بازی‌ کارتی مورد نظر یا عادت بازیکنان می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال در یکی از ورژن‌ها، برای شخصیت‌های فرعی، از نام شخصیت‌های معروف سینمایی یا تاریخی استفاده شده است. با این وجود عملکرد تقریباً تمامی آن‌ها مشابه است.

قوانین بازی مافیا

کلیک کنید: سایت برتر دانلود بازی کامپیوتر 

مهم‌ترین نقش‌های فرعی بازی مافیا عبارتند از:

پدرخوانده

پدرخوانده یا رئیس مافیا، در واقع مهم‌ترین بازیکن مافیا است که تصمیم نهایی را پس از مشورت با دیگران، او اتخاذ می‌کند. نکته مهم در خصوص نقش پدرخوانده، این است که استعلام او همیشه منفی خواهد بود. به عبارت دیگر، چنانچه در طول شب، کارآگاه از راوی، استعلام پدرخوانده را بگیرد، راوی او را شهروند اعلام می‌کند و نقشش را مخفی نگه می‌دارد.

جان سخت

جان سخت یکی از شهروندان به شمار می‌رود. قابلیت این نقش آن است که می‌تواند در طول روزها، دو بار به راوی دستور استعلام عمومی دهد. به عبارت دیگر از راوی بخواهد تا به همه بگوید که چند نفر مافیا تاکنون کشته شده‌اند.

اسنایپر

اسنایپر یا تک تیرانداز یکی از شهروندان، با قدرت مافیایی است. او این قابلیت را دارد که در طول شب، به انتخاب خودش به یک نفر شلیک کرده و او را از باز بیرون بیندازد. طبیعتاً او باید به کسی را که فکر می‌کند مافیاست، شلیک کند.

نکته مهم در خصوص تک تیرانداز این است که چنانچه به اشتباه، به یک شهروند شلیک کند، گلوله به سمت خودش بازگشته و خودش از بازی بیرون می‌رود. بنابراین تا زمانی که صد در صد مطمئن نیست، نباید شلیک کند.

همچنین اگر تک تیرانداز به پدرخوانده شلیک کند، نه خودش بیرون می‌رود نه او. بنابراین می‌تواند متوجه شود که رئیس مافیا کیست.

روانشناس یا صدا خفه کن

این شخصیت فرعی یکی از شهروندان است و این قدرت را دارد که در طول روز به انتخاب خودش، به یک نفر دستور سکوت دهد. کسی که توسط روانشناس بی‌صدا شده، تا روز بعدی حق حرف زدن و حتی دفاع کردن از خودش را ندارد.

مذاکره کننده

مذاکره کننده یک بازیکن نیست، بلکه یک نقش عمومی است. چنانچه این نقش در بازی وجود داشته باشد، پس از اینکه مافیا یکی از بازیکنان خود را از دست داد، می‌تواند با یکی از شهروندان مذاکره کند، تا به گروه مافیا بپیوندد.

البته تنها امکان مذاکره با شهروندان عادی یا زره پوش وجود دارد و دیگر نقش‌ها نمی‌توانند به مافیا بپیوندند.

زره پوش

زره پوش شهروندی است که یک جان اضافه دارد. در صورت کشته شدن توسط مافیا یا رأی شهروندان دیگر، در نوبت اول کشته نمی‌شود، بلکه زره خود را از دست می‌دهد اما پس از آن امکان کشته شدنش وجود خواهد داشت.

ناتاشا

ناتاشا در واقع روانشناس مافیاهاست. قابلیت او این است که می‌تواند در طول شب یک نفر را بی‌صدا کند تا در طول روز بعد، اجازه حرف زدن نداشته باشد. تفاوت ناتاشا با روانشناس این است که نقش او معلوم نیست و کسی نمی‌فهمد چه بازیکنی، قربانی را ساکت کرده است.

البته قربانی ناتاشا می‌تواند از میان اعضای مافیا هم باشد.

دکتر لکتر

دکتر لکتر در واقع دکتر مافیاست. قابلیت این شخصیت آن است که می‌تواند در طول شب، یکی از مافیاهایی که حس می‌کند مورد شلیک تک تیرانداز قرار گرفته، نجات دهد.

تروریست

این شخصیت از اعضای مافیاست که در صورت کشته شدن با رأی شهروندان، اجازه دارد یک نفر را نیز همراه خود از بازی بیرون ببرد.

کابوی

این شخصیت قابلیتی مانند تروریست دارد، اما جزو شهروندان است. کابوی می‌تواند دست به خودکشی زده و همراه خود یکی دیگر از بازیکنان را بیرون ببرد. او باید از این امتیاز تنها زمانی استفاده کند که مطمئن است فرد مورد نظر، قطعاً مافیاست. در غیر اینصورت، نه تنها خودش، بلکه یکی دیگر از شهروندان را هم از بازی بیرون برده و ضربه بزرگی به گروه خود می‌زند.

روح

شخصیت روح یکی از اعضای شهروندان است که با تیر مافیا کشته نمی‌شود، بلکه تنها به یک شهروند عادی تبدیل می‌شود. البته مانند شخصیت زره پوش، تنها یکبار می‌تواند از جان اضافی خود استفاده کند. او همچنین این قابلیت را دارد که یکی از بازیکنان خارج شده را به بازی برگرداند.

جوکر

جوکر از جمله شخصیت‌های مستقل بازی است که نه جزو شهروندان به شمار می‌رود، نه جزو مافیاها. وظیفه او این است که هر وقت مایل بود، به نفع مافیا یا شهروندان کاری کند تا با رأی بازیکنان بیرون برود. جوکر شخصیتی است که می‌تواند با عملکرد خود تأثیر زیادی در روند بازی بگذارد.

نکته: توجه داشته باشید که نقش‌های فرعی دیگری از جمله گرگ‌نما، قاتل، سندیکا و غیره نیز می‌توانند در بازی وجود داشته باشند.

نقش‌های فرعی بازی مافیا

مطالعه کنید: رمزهای پنهان بازی هی تاکسی

آموزش بازی مافیا با کارت

امروزه ورژن‌ها و سناریوهای بسیار متعددی از بازی مافیا گسترش پیدا کرده است. در این بین تعداد زیادی برد گیم یا بازی‌های کارتی هم به وجود آمده که ورژن اختصاصی خودشان را از بازی مادر ارائه می‌کنند. معمولاً آموزش بازی مافیا با کارت در خود برد گیم وجود دارد اما اساس بازی یکسان است.

آنچه تفاوت می‌کند، وجود نقش‌های متفاوت با اسامی گوناگون و داستان‌های مختلف است.

کلام آخر

مافیا یکی از جذاب‌ترین و ساده‌ترین بازی‌های گروهی است که همه افراد در هر سن و هر نوع جمعی می‌توانند از آن لذت ببرند. این بازی مهیج، مبتنی بر  قدرت تحلیل، استدلال، هوش و همکاری جمعی بازیکنان است و به حق، طرفداران بسیار زیادی دارد.

در این مقاله سعی کردیم آموزش بازی مافیا را از صفر تا صد در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *