بازی پرو
0

آموزش بازی حکم صفر تا صد به صورت تصویری + ترفندها

بازی حکم
بازدید 73

برای خیلی از افراد، پاسور یعنی حکم. در ایران، حکم رایج‌ترین و محبوب‌ترین بازی است که با کارت‌های پاسور انجام می‌شود. البته که بازی‌های مختلفی را می‌توان با این 52 کارت جادویی انجام داد اما هیچکدام از نظر سرگرمی و سالم بودن، به پای حکم نمی‌رسند. این بازی به قدری محبوب است که توانسته در کنار تخته نرد و شطرنج و غیره، به یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های خانوادگی خیلی از مردم تبدیل شود.

در این مقاله قصد داریم در خصوص یکی از بازی‌های کارتی مفرح و سالم، به نام حکم صحبت کنیم. اگر چیزی از این بازی جذاب نمی‌دانید و قوانین آن را بلد نیستید، مطالعه این مقاله کمک زیادی به شما خواهد کرد. با ما همراه باشید.

بازی حکم چیست؟

حکم یک بازی چند نفره است که با کارت‌های پاسور انجام می‌شود. در حالت استاندارد، برای شروع این بازی باید چهار نفر حضور داشته باشند که به دو گروه دو نفره تقسیم‌بندی می‌شوند. البته می‌توان این بازی را به صورت دو، سه یا حتی شش نفره هم انجام داد که آن‌ها قوانین خاص خود را داشته و با تعداد کارت‌های متفاوتی انجام می‌شوند.

اگر به بازی حکم علاقه‌مندید این ویدئو را از دست ندهید:

نکته: توجه داشته باشید که در این مقاله ما بازی حکم را در حالت استاندارد 4 نفره آموزش خواهیم داد.

لازم به ذکر است چنانچه این بازی در قالب قمار و شرط‌بندی صورت بگیرد، انجام آن از نظر شرعی نادرست خواهد بود. در غیر اینصورت، با اهداف سرگرمی و تفریح، می‌تواند یک بازی بسیار جالب برای جمع‌های دوستانه و خانوادگی باشد.

بازی حکم چیست؟

کلیک کنید: آموزش بازی مافیا

برنده نهایی در بازی حکم چگونه تعیین می‌شود؟

بازی حکم به صورت گروهی، بین دو گروه دو نفره انجام می‌شود. شیوه تعیین برنده در بازی حکم درست مانند بازی تخته نرد است. به این صورت که بازیکنان چند دست مختلف با یکدیگر رقابت می‌کنند و در نهایت گروهی که تعداد دست‌های بیشتری را برده باشد، برنده نهایی خواهد بود.

البته در بازی حکم نیز قوانینی همچون کوت کردن (مارس) یا حاکم کوت شدن (مارس سیاه) وجود دارد که باعث می‌شود گروه برنده، امتیاز بیشتری از دست خود بگیرد.

اولین گروهی که موفق شود به جمع امتیاز هفت برسد، بازی را برنده خواهد شد. البته بسته به توافق بازیکنان، امکان تصویب قانون “بازی به دو” هم وجود دارد. به این صورت که اگر اختلاف امتیار دو گروه، تنها یک امتیاز باشد، دست‌ها ادامه پیدا می‌کنند تا یک گروه با اختلاف دو امتیاز برنده شود.

به عنوان مثال هیچ گروهی نمی‌تواند به صورت 7 بر 6 بازی را ببرد، بلکه یا باید 7 بر 5 برنده شود، یا 8 بر 6 یا 9 بر 7 و قس‌علی‌هذه.

آموزش کارت‌های پاسور با تصویر

قبل از پرداختن به آموزش بازی حکم، ابتدا باید کارت‌های پاسور را بشناسید. در زیر به صورت خلاصه و با استفاده از تصویر، خال‌های پاسور را به شما آموزش می‌دهیم:

  • خال پیک (با تمثالی سیاه رنگ، همچون درخت کاج) ♠
  • خال خشت (دارای علامت قرمز رنگ لوزی شکل)♦
  • خال گیشنیز (علامت سیاه رنگ گیاه شبدر)♣
  • خال دل (یک قلب قرمز)♥

کارت‌های عکس‌دار پاسور

هرکدام چهار خال پیک، دل، گیشنیز و خشت دارای ده کارت از شماره 1 تا 10 هستند و همچنین شامل 3 کارت عکس‌دار هم می‌شوند. بنابراین هرکدام از خال‌ها در مجموع دارای 13 کارت با علامت و اعداد مختلف هستند که مجموع کل آن‌ها به 52 می‌رسد.

کارت‌های عکس‌دار پاسور عبارتد از:

  • سرباز (تصویر یک سرباز با حرف اختصاری J)
  • شاه (تصویر یک پادشاه تاجدار ا رف اختصاری K)
  • ملکه یا بی‌بی (تصویر یک زن تاجدار با حرف اختصاری Q)

نکته1: کارت‌های عکس‌دار (شاه، ملکه و سرباز) هیچکدام از خال‌ها بر دیگری برتری نداشته و امتیاز یکسان دارند.

نکته 2: در بازی حکم و اکثر بازی‌های دیگری که با کارت‌های پاسور انجام می‌شوند، کارت سرباز مساوی عدد 11، ملکه مساوی عدد12 و شاه دارای امتیاز 13 است. به عبارت دیگر، ارزش کارت شاه، بیشتر از ملکه و ملکه بیشتر از سرباز خواهد بود.

نکته 3: در برخی از بازی‌ها از جمله حکم، ارزش عدد 1، حتی از شاه (13) نیز بالاتر است.

بازی حکم

ازدست ندهید: کامل‌ترین لیست رمزهای بازی GTA 5

شروع بازی حکم

با فرض یک بازی 4 نفره، بازی حکم بین دو گروه انجام می‌شود. 4 بازیکن بازی، روبروی یکدیگر، به حالت مربع قرار می‌گیرند. بازیکنان هم‌تیم باید درست روبروی یکدیگر بنشینند و در طرف‌های چپ و راست هر نفر، بازیکنان رقیب حضور داشته باشند.

نکته اساسی این است که کسی نباید تقلب کند و به کارت‌‌های داخل دست نفرات کناری خود نگاه بیندازد.

آموزش تعیین حاکم

بازی حکم با پخش کردن کارت‌ها و تعیین حاکم آغاز می‌شود. پخش کردن کارت همواره بر عهده یکی از بازیکنان تیم بازنده در دور قبلی خواهد بود. در ابندای بازی که هنوز برنده و بازنده‌ای وجود ندارد، کارت‌ها به صورت رندوم بین بازیکنان پخش شده و فردی که یک کارت تک، از هر خالی به او بیفتد حاکم بازی خواهد بود.

در نوبت‌های بعدی، بازیکنی که بیشترین امتیاز را برده، به صورت اتوماتیک حاکم دست بعدی خواهد شد و بازنده باید کارت پخش کند.

نقش حاکم این است که خال برنده را مشخص می‌کند. به عبارت دیگر، خال حکم را اوست که تعیین می‌کند.

منظور از خال حکم، خالی (گشنیز، پیک، دل یا خشت) است که امتیاز اصلی را دارا بوده و در آن نوبت، بر دیگر خال‌ها برتری دارد. طبیعتاً شانس بازیکنانی که تعداد بیشتری از خال حکم را در دست خود داشته باشند، زیادتر خواهد بود.

نظام برتری کارت‌های امتیاز بالاتر، روی تمام خال‌ها پیاده می‌شود اما کارت‌هایی که از خال حاکم هستند به صورت کلی بر دیگر خال‌ها برتری دارند. به معنی آنکه کم ارزش‌ترین کارت حکم، از پر امتیازترین کارت خال‌های دیگر هم با ارزش‌تر است. البته در میان کارت‌های حکم نیز، آن‌هایی که عدد بالاتر دارند با ارزش‌تر هستند.

آموزش بازی حکم با تصویر

قبل از هرچیز باید توجه داشته باشید که اصولاً در بازی حکم، کارتی که ارزش بالاتری داشته باشد، برنده خواهد بود. با علم به این موضوع، به آموزش روند بازی حکم می‌پردازیم:

  • پس از تعیین حاکم، فرد پخش کننده کارت، ابتدا 5 عدد کارت رندوم را به او می‌دهد و صبر می‌کند.
  • حاکم به کارت‌هایی که به او داده شده است نگاه می‌کند و بر اساس تعداد و ارزش کارت‌هایش، یک خال را حکم می‌نماید. به عنوان مثال اگر در دست 5تایی خود، دو کارت خشت داشته باشد که یکی عدد 8 و دیگری کارت سرباز است، طبیعتاً حکم را به خال خشت می‌دهد، زیرا احتمال اینکه از این خال بتواند امتیاز بگیرد بیشتر است.
  • چنانچه ارزش هیچکدام از کارت‌ها به اندازه کافی نباشد، حاکم یک نوبت فرصت درخواست تجدید کارت دارد.
  • پس از مشخص شدن خال حکم، پخش کننده (از راست به چپ) به هر کدام از بازیکنان (من جمله خودش) 5 کارت می‌دهد. سپس به ترتیب به همه بازیکنان چهارتا چهارتا، کارت می‌دهد تا به اتمام برسند.
  • در انتها، هرکدام از بازیکنان باید 13 کارت در دست خود داشته باشد.
  • بازی را حاکم شروع می‌کند. او باید یکی از کارت‌های خود را روی زمین بگذارد و به اصطلاح رو کند. نفر سمت راستی او، موظف است کارتی با همان خال را روی زمین بگذارد. مثلا اگر کارت حاکم خشت است، او هم باید کارتی با خال خشت روی زمین بگذارد. این روند تا نفر چهارم ادامه پیدا می‌کند.
  • در هر نوبت کسی که کارت همخال او روی زمین، بیشترین امتیار را داشته باشد، برنده شده و باید کارت‌های روی زمین را جمع کند. در نوبت بعدی، خود او حاکم خواهد بود و باید بازی را با گذاشتن یک کارت جدید بر روی زمین آغاز کند. به عنوان مثال اگر روی زمین کارت‌های 5، 9، سرباز و ملکه از خال خشت روی زمین است، کسی که کارت ملکه را گذاشته برنده نوبت خواهد بود.
  • کسی که در این نوبت‌ها بیشترین امتیاز (از 13 امتیار ممکن) را دریافت کند، گروه او برنده این دست خواهد بود و یک امتیاز دریافت می‌کنند.
  • در مجموع گروهی که 7 دست را ببرد، برنده نهایی بازی می‌شود.

آموزش بازی حکم

آموزش قوانین بازی حکم

جدای از روند کلی که در بالا توضیح دادیم، باید با قوانین این بازی نیز آشنایی داشته باشید تا بتوانید آن را انجام دهید. قوانین و قواعد بازی حکم عبارتد از:

  • امتیاز کارت‌ها از بالا به پایین است، به این صورت که عدد 3 ارزش بالاتری از 2 دارد و به همین ترتیب تا بالا. امتیاز کارت‌‌های سرباز، ملکه و شاه نیز به ترتیب 11و 12 و 13 است.
  • در بازی حکم، کارت تک یا شمار ه1، یک استثنا به شمار رفته و امتیاز آن حتی از شاه هم بالاتر است. بنابراین اگر در هر نوبت روی زمین یک کارت سرباز، یک کارت شاه، یک کارت 7 و یک کارت تک وجود داشته باشد، کسی که کارت تک را انداخته برنده خواهد بود.
  • در هر نوبت بازیکنان موظف هستند از همان کارتی استفاده کنند که حاکم ابتدا روی زمین انداخته. به عنوان مثال اگر حاکم خال خشت بازی کرده، بازیکنان بعدی نیز الزاماً باید کارتی از خال خشت روی زمین بیندازند. همچنین باید تلاش کنند تا اگر کارتی دارند که امتیاز بالا دارد، آن را بازی کنند و دست را ببرند. در غیر اینصورت باید کارتی را که در آن خال، کمترین ارزش را دارد، فدا کنند.
  • چنانچه بازیکن کارتی از خال روی زمین در دست نداشت، می‌تواند کارتی از خال دیگر را روی زمین بگذارد.
  • توجه داشته باشید که ارزش خال حکم شده در ابتدای نوبت، از بقیه خال‌ها بیشتر است.
  • چنانچه بازیکن کارتی از خال روی زمین در دست نداشت، می‌تواند کارتی از خال حکم بازی کند و به اصطلاح زمین را ببُرد. به عنوان مثال اگر زمین با خال پیک بازی می‌شود و حکم خشت است، بازیکنی که کارت پیک ندارد، اگر از کارت‌های خشت روی زمین بگذارد، برنده نوبت خواهد بود.
  • مهم نیست که عدد کارت حکمی که زمین را بریده پایین‌تر از کارت‌های روی زمین باشد، اولویت با کارت حکم است. به عنوان مثال اگر روی زمین کارت شاه پیک وجود داشته باشد، بازیکنی که پیک ندارد حتی می‌تواند با کارت شمار2 خال حکم (مثلا خشت) نوبت را ببَرد.
  • چنانچه خال روی زمین یا خال حکم در دست ندارید، باید نوبت را به اصطلاح رد کنید. به عبارت دیگر باید کارتی از خال دیگر روی زمین بیندازید که نه خال زمین است و نه حکم. رد کردن، باعث سوختن کارت شما می‌شود، زیرا حتی اگر بالاترین امتیاز را داشته باشد، در نوبت بی‌تأثیر خواهد بود.
  • چنانچه خال روی زمین را نداشته باشید و با خال حکم ببُرید، نفر بعدی هم می‌توان با خال حکم بازی کند. البته به شرطی که او هم مانند شما خال روی زمین را نداشته باشد. در این شرایط آن فردی که کارت حکم او امتیاز بالاتر را داشته باشد، برنده نوبت خواهد بود.
  • چنانچه گروه بازنده دست، هیچ امتیازی نگرفته باشند، به اصطلاح کوت می‌شوند و گروه برنده، 2 امتیار را دریافت می‌کنند. همچنین اگر گروه حاکم بدون گرفتن امتیاز ببازد، به اصطلاح حاکم کوت شده، و گروه برنده 3 امتیاز دریافت می‌کند.

قوانین بازی حکم

مطالعه کنید: رمزهای پنهان بازی هی تاکسی

کلام آخر

بازی حکم، یکی از بازی‌های جذاب پاسور است که می‌تواند اسباب سرگرمی جمع‌های خانوادگی و دوستانه را فراهم کند. در این مقاله سعی کردیم به زبان ساده قواعد این بازی را آموزش دهیم، تا شما هم بتوانید از این بازی مفرح در کنار عزیزان خود لذت ببرید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *